MANIFEST 8M ATZAGAIA

S’acosta un nou 8 de març, que amb seguretat tornarà a ser una mobilització massiva contra el patriarcat, com ja ho ha estat els darrers anys. L’any passat, des d’Atzagaia ja vam expressar el nostre suport a la lluita feminista en un text en què reflexionàvem sobre la relació entre les mariques i el moviment feminista. Enguany volem anar un pas més enllà, participant com a col·lectiu en la manifestació i convidant tothom qui vulgui a venir amb nosaltres.

Les mariques ocupem un lloc ambivalent en relació al feminisme. En tant que homes, hem estat cridats a participar de l’opressió sistèmica que viuen les dones (per exemple beneficiant-nos de la divisió sexual del treball o ocupant espais de poder social, polític i econòmic en detriment de les dones). Al mateix temps però, les mariques hem estat expulsades de la masculinitat hegemònica. Som aquells que han rebut l’assetjament homòfob per efeminats, aquells que són exclosos a la feina per tenir ploma, els de la sexualitat patologitzada i domesticada. En definitiva, som aquells que també vivim diverses formes de violència patriarcal per expressar la nostra feminitat.

Partint d’aquesta posició contradictòria que ocupem, volem expressar el nostre posicionament explícitament feminista perquè estem convençudes que cal destruir el patriarcat per construir una societat justa i igualitària on totes puguem ser felices.

A més, les mariques tenim una responsabilitat específica en relació al moviment feminista. Mentre que històricament les feministes han estat al nostre costat en la defensa del nostres drets, no es pot dir el mateix del conjunt del moviment LGTBI. Massa homes gais —incloent-hi alguns activistes— veuen la lluita feminista com un combat legítim però aliè al qual cal donar suport des de la distància. Més greu encara és la postura acrítica de molts homes gais respecte al masclisme que també vivim, patim i reproduïm dins del món marica. A Atzagaia volem trencar aquesta inèrcia, definint-nos inequívocament com a mariques feministes.

Creiem en un moviment feminista combatiu, divers i obert a tothom, i creiem fermament que aquesta és la visió de la majoria de les dones mobilitzades. Per això considerem que les mariques podem i hem de ser subjectes actius de la lluita contra el patriarcat, al costat de les dones. Amb tota la humilitat, sent sempre molt conscients dels privilegis masculins que gaudim en molts espais, sense pretendre ocupar cap primera fila i respectant totes les eines de lluita —incloent-hi els espais no mixtos—,  aquest any reafirmem el nostre compromís feminista i estarem al costat de les nostres companyes a la manifestació del 8M.

Visca, visca, visca, la lluita feminista!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s