A les companyes feministes: les mariques combatrem l’heteropatriarcat al vostre costat

Saludem les nostres germanes feministes. La Vaga feminista és per nosaltres un exemple d’articulació de les lluites, de les ganes de transformar les condicions de vida de la gent. Des d’Atzagaia hi donem suport i la secundem totalment, ja que entenem que la lluita per l’alliberament sexual i de gènere només té sentit si es planteja des d’un posicionament feminista que qüestioni les estructures patriarcals de (re)producció capitalista.

En aquest sentit, reconeixem la Vaga feminista (de cures, laboral, sexual i de consum) com una eina clau per la visibilització i la lluita contra les desigualtats existents entre homes i dones. Tot i així, en un dia com avui, ens agradaria plantejar algunes preguntes i compartir algunes reflexions per tal de repensar el lloc actual de les subjectivitats mariques i altres subjectivitats que escapen a l’heteronorma en el marc de la Vaga feminista.

Tenim clar que les mariques participem de l’explotació de les dones. Al cap i a la fi, hem estat interpel·lades a ocupar l’espai social de la masculinitat i, en conseqüència, sovint ens hem beneficiat de les tasques reproductives que les dones amb qui convivim han estat convocades a desenvolupar. Així mateix som conscients que en l’àmbit laboral ocupem posicions de privilegi material i simbòlic que tenen efectes de poder que operen en detriment de les dones.

Tot i així, ens agradaria assenyalar que l’heteronorma és una de les estructures socials que resulten centrals en l’organització desigual de les relacions de producció i reproducció capitalista entre homes i dones. En aquest sentit, les mariques no prenem part de la parella monògama heterosexual – un dels pilars fonamental del patriarcat – i en conseqüència, no participem de l’explotació reproductiva, sexual i emocional que se’n deriva.

És per aquest motiu que avui ens preguntem: quin és el lloc d’aquelles subjectivitats que escapem a la norma heterosexual en el marc d’una vaga feminista? és al costat dels mateixos homes que ens oprimeixen, que ens hem de situar en un dia com avui? quina forma han de prendre les aliances que formem?

Tenim clar quin lloc no volem ocupar en la vaga feminista. No volem compartir espais amb aquelles masculinitats heterosexuals que acostumen a protagonitzar la violència homòfoba. Pensem que tal vegada el nostre lloc és un altre, més proper a les nostres companyes feministes.

Per aquest motiu, i amb voluntat de reflexionar, ens preguntem ¿són els punts de cura destinats a homes el lloc més coherent i transformador que podem ocupar les mariques? ¿potser podríem organitzar altres espais? ¿podem pensar en altres tasques de suport, com ara fer-vos sopar o dur-vos material i aigua?

Avui, demà i sempre, combatrem el heteropatriarcat al vostre costat. Per combatre les violències masclistes, per esclafar les cotilles del gènere, en tot allò que necessiteu, aquí ens teniu!

photo of three women riding car

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s