La Diva. Cicle de cinema marica

bpm

Programació (Cada darrer dissabte de mes a les 19h al Casal La Cruïlla-Carrer Sardenya, 256):

27 d’octubre:  ‘El fil rosa’ (Catalunya, 2018) – Dir: João França

Sinopsi: El Fil Rosa és un projecte de memòria dels moviments LGTBI que es posa en marxa amb motiu de l’aniversari de la primera manifestació convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a Barcelona el 26 de juny de 1977. Partint d’aquesta fita busca saber què ho va fer possible, què podem aprendre d’allò i d’aquests 40 anys d’història i quins són els reptes encara pendents per la conquesta de drets i llibertats. Tirem del fil de la història per imaginar futurs possibles

Portada

24 de novembre:  

  • 19h: projecció del curt ‘Grávido’ (Madrid, 2018) -Dir: Alejandro Durán

Grávido explica la història de Tomás, que torna al seu poble natal, on haurà d’enfrontar-se als fantasmes del passat i a la intolerància del lloc d’on sempre va voler marxar.

  • 19:30: ‘120 pulsaciones por minuto’ (França, 2017) -Dir: Robin Campillo

París, principis dels 90. Un grup de joves activistes intenta generar consciència sobre la SIDA. Un nou militant del grup, Nathan, es queda sorprès davant la radicalitat i energia de Sean, que està totalment compromès amb la lluita.

La pel·lícula de Robin Campillo segueix el dia a dia de diversos membres d’Act Up, que es divideix entre les assemblees on decideixen els passos a seguir i els actes públics de guerrilla que duen a terme. És a dir, ens trobem davant d’un film que combina el vessant discursiu, amb els llargs debats diguem-ne legislatius, amb l’acció i cert suspens en l’execució pura i dura de les decisions que s’hi acorden (algunes més poètiques, d’altres més combatives).

26 de gener:  ‘A la caza (Cruising)’ (EUA, 2016) – Dir: William Friedkin

Un policia (interpretrat per Al Pacino) es veu obligat a infiltrar-se en els ambients gais més sòrdids de Nova York per atrapar un assassí de gais.

23 de març: ‘Ocaña, retrat intermitent’ (Països Catalans, 1978) -Dir: Ventura Pons

Visió intimista del pintor andalús José Pérez Ocaña, un personatge que va marcar la vida de la Rambla i la plaça Reial a la Barcelona de finals dels setanta, una ciutat amb moltes ganes de llibertat i molta vida cultural en aquella època. Ocaña és un retrat intermitent trencat per la “provocació del record”. Ocaña a casa ens parla de la seva vida i al mateix temps, en intermitències, veiem el món que emana del seu subconscient.

25 de maig:  ‘Priscilla reina del desierto’ (Australia, 1994) Dir: Stephan Elliott

Tres artistes de cabaret que viuen a Sidney són contractats per actuar durant quatre setmanes en un hotel d’Alice Springs, enmig del desert vermell d’Austràlia. Les espera una gran aventura, però una cosa és travessar el país en autobús, deixant enrere tots els seus problemes, i una altra arribada a la seva destinació sanes i salvas. Sobre tot si Felícia i Mitzi són regnes de l’arrossegament i Benardette transsexuals. Inicieu així un periple de dos setmanes, amb música sonant a tota pastilla i el cotxe ple d’un llamativo vestuari i sabates de plataforma.

27 d’abril: ‘Moonlight’ (EUA, 2016) – Dir: Barry Jenkins

Chiron és un jove afroamericà amb una difícil infància i adolescència, que creix en una zona conflictiva de Miami. A mesura que passen els anys, el jove es descobreix a si mateix intentant sobreviure en diferents situacions. Durant tot aquest temps, Chirón haurà de fer front a la drogoaddicció de la seva mare i al violent ambient del seu col·legi i el seu barri.

http://moonlight.movie/

One thought on “La Diva. Cicle de cinema marica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s