El Fil Rosa: memòria dels moviments LGTBI

El Fil Rosa: memòria dels moviments LGTBI

WhatsApp Image 2018-10-23 at 08.05.29

El proper dissabte 27 d’octubre a les 19:00 hores estrenem “La Diva” cicle de cinema de temàtica marica amb el passi del documental “El Fil Rosa: Memòria dels moviments LGTBI”, amb una projecció al Casal La Cruïlla. El documental repassa la història dels moviments LGTBI a la ciutat de Barcelona, partint dels anys previs a la convocatòria de la primera manifestació del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), el 26 de juny del 1977.

El documental és un dels fruits del projecte de memòria posat en marxa amb motiu dels 40 anys de la primera manifestació. Parteix d’aquesta fita per indagar en què ho va fer possible, què podem aprendre d’allò i d’aquests 40 anys d’història i quins són els reptes encara pendents per la conquesta de drets i llibertats. Es tracta d’estirar el fil de la història per imaginar futurs possibles. En aquest procés s’ha generat un arxiu de memòria oral sobre el qual l’equip del projecte vol seguir treballant, i per tant aquest procés no s’acaba amb l’estrena del documental sinó que segueix viu.

El film parteix dels primers moviments d’alliberament homosexual que sorgeixen encara sota el franquisme, i aborda la repressió que es vivia tant durant la dictadura com en els anys posteriors, però assenyala també quins espais de llibertat existien.

El projecte pretén defugir una visió de la història del moviment centrada en la lluita dels homes gais, i posa el focus també en altres realitats que hi han conviscut, sovint invisibilitzades. El títol fa referència a la necessitat de reivindicar i resseguir el fil de la història, i fer presents referents de lluites que poden servir a les noves generacions per a la reivindicació i la defensa dels seus drets. En aquest camí apareixen fites com la creació de les primeres organitzacions LGTBI, el clam per la visibilitat, especialment de les dones i de les persones trans, la lluita per fer front a la pandèmia del VIH, les reivindicacions legals o la problemàtica de la LGTBIfòbia encara present avui en dia.

Comptarem amb la presència del seu director Joao França i el guionista Adrià Rodríguez.

A continuació tindrem kafeta amb pinxos i ballaruca amb DJ Jotaemi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s